Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) - tolino vision 2

Algemeen (tolino vision 2)

Het beginscherm is het belangrijkste deel van je tolino. Van hieruit bereik je alle belangrijke functies. Welke instelling of pagina je ook hebt geopend, door een druk op de Home-knop op je tolino keer je altijd terug naar het beginscherm.In je bibliotheek staat alle inhoud die je hebt gekocht of die je lokaal – vanaf de computer of de microSD-geheugenkaart – aan je tolino hebt toegevoegd. Je bibliotheek is standaard gesorteerd volgens datum (meest recent gelezen of toegevoegd).
Je tolino kan digitale boeken en eigen documenten met bestandsformaat ePUB 2, PDF (met en zonder Adobe-kopieerbeveiliging) of txt weergeven. Andere formaten worden niet ondersteund.

We zijn blij dat je digitaal lezen met je nieuwe tolino wilt ontdekken en we helpen je graag door de eerste stappen met je nieuwe e-reader! Het leesplezier start heel eenvoudig met slechts 3 stappen:

 

  1.  Opladen Laad je tolino voor het eerste gebruik volledig op. Sluit je tolino daarvoor met de meegeleverde usb-kabel aan op je computer. Na ongeveer 4 uur is je tolino volledig opgeladen. Tijdens het opladen kan je hem natuurlijk reeds gebruiken. Je tolino beschikt over een touchscreen. Dit betekent dat alle functies via een lichte tik- of veegbeweging op het scherm kunnen worden bediend. Veeg met je vinger van rechts naar links om vooruit te bladeren en van links naar rechts om terug te bladeren.
  2.  Op updates controleren en ze installeren Wij werken continu aan de verbetering van onze tolino-software. Het is belangrijk dat je élke update uitvoert, zo haal je het beste uit je tolino. Als je je nieuwe e-reader voor de eerste keer gebruikt, controleer dan onmiddellijk of er een software-update voor je apparaat beschikbaar is. Voor de controle heb je enkel een internetverbinding nodig die dankzij de wifiverbinding van de tolino shine/vision 2 snel en eenvoudig tot stand kan worden gebracht. Van zodra je de e-reader met het internet hebt verbonden, worden belangrijke updates rechtstreeks op het scherm weergegeven. Natuurlijk kan je in het hoofdmenu onder “toestelinformatie” ook altijd naar nieuwe updates zoeken. Als je thuis niet over een wifi-netwerk beschikt, is dit geen enkel probleem! In een Standaard Boekhandel in je buurt kan je het plaatselijke wifinetwerk gebruiken om je tolino te controleren op beschikbare updates. Spreek gewoon een medewerker aan en hij of zij zal je zeker met raad en daad bijstaan.
  3. Aanmelden bij Standaard Boekhandel Om je nieuwe e-reader optimaal te kunnen gebruiken en van de tolino Cloud te profiteren, moet je je aanmelden op je tolino. Als je reeds over een online gebruikersaccount bij Standaard Boekhandel beschikt, kan je deze aanmeldgegevens gewoon gebruiken. Als je nog geen gebruikersaccount hebt, kan je die op je tolino of op de website van Standaard Boekhandel aanmaken en je met die gebruikersgegevens op je tolino e-reader aanmelden.

Van zodra je met je gebruikersaccount bent aangemeld en je tolino via wifi met het internet is verbonden, kan je de tolino Cloud gebruiken. Alle titels die je in de webwinkel aankoopt, worden automatisch en veilig in de tolino Cloud opgeslagen. Om een afzonderlijke titel uit de tolino Cloud te lezen, tik je op de titel die in de bibliotheek met een cloudsymbool (het wolkje) wordt aangeduid. De inhoud wordt op je tolino gedownload en lokaal opgeslagen.
Misschien had je eerder al eigen digitale leesinhoud die je nu graag op je tolino wilt toevoegen. Dit kan via een usb-verbinding met je computer. Van zodra je tolino via de usb-kabel met de computer is verbonden, wordt deze automatisch herkend en kan je bestanden overzetten.

De leesweergave is de belangrijkste weergave op je tolino. De titels van je bibliotheek worden hier pagina per pagina weergegeven. Open een titel door op de cover te tikken.

Tik aan de rechterkant van het scherm om verder te bladeren en tik aan de linkerkant om terug te bladeren. Je kunt ook vooruitbladeren door van rechts naar links te vegen en terugbladeren door van links naar rechts te vegen.

Als je tolino niet meer reageert, controleer dan of de batterij is opgeladen. Reageert je toestel na opladen nog steeds niet, duw dan met een opengebogen paperclip in de daarvoor voorziene opening aan de onderzijde van het apparaat tot je een lichte weerstand ondervindt. Je tolino wordt dan opnieuw opgestart en is weer gebruiksklaar. Hierbij gaan geen gegevens verloren.

Aangezien je tolino e-reader over een ingebouwde wifi-module beschikt, kan je hem via een draadloos netwerk (wifi) met het internet verbinden.

Als je niet over een eigen wifi-netwerk beschikt, kan je gebruik maken van het wifi-netwerk van een Standaard Boekhandel in je buurt.

*Gratis gebruik van de HotSpots van Deutsche Telekom AG op alle Duitse standplaatsen. De gebruiksvoorwaarden voor het gratis gebruik van HotSpots zijn van toepassing (http://www.telekom.de/dlp/agb/pdf/42085.pdf)

NIEUW: Je tolino vision 2 is gedurende 30 minuten beschermd tegen zoet water tot een diepte van 1 meter. Mocht je tolino e-reader in aanraking komen met andere vloeistoffen, spoel hem dan gewoon af met leidingwater en laat hem 48 uur drogen.