Overzicht van de software-updates voor de tolino shine 2 HD

De actuele softwareversie voor de tolino shine 2 HD e-reader is versie 10.0.1 en stelt de actueelste kenmerken en functies ter beschikking. Om alle productinnovaties op de productpagina effectief te kunnen gebruiken, raden wij je aan om de tolino shine 2 HD telkens naar de actuele software te updaten – de download staat hier ter beschikking. Om te controleren welke versie je momenteel met je tolino gebruikt, kan je via het instellingsmenu de apparaatinformatie van de e-reader oproepen. Daar wordt de gebruikte softwareversie van je e-reader aangegeven. We raden je aan om onze automatische software-updates rechtstreeks op de tolino shine 2 HD te volgen. Verbind je tolino daarvoor via wifi met het internet en volg de aanwijzingen op het scherm.

Updates

Je huidige softwareversieAanwijzing
10.0.1Je versie is actueel
1.7.1 tot 1.9.4Update gebeurt meteen naar versie 10.0.1 Download

Handleiding: Manuele update naar je tolino shine 2 HD

Om zonder wifi-toegang een software-update op je tolino shine 2 HD uit te voeren, gelieve deze korte handleiding in 3 stappen te volgen:

  1. Klik op “Download” in het softwareoverzicht en sla de “update.zip” op je bureaublad op. Hierbij is het belangrijk dat het bestand uitsluitend onder de naam “update.zip” als updatebestand wordt herkend door je tolino. Gelieve het bestand eventueel lokaal een andere naam te geven, als hier versieafkortingen (vb. update_1.zip) werden toegevoegd.
  2. Sluit je tolino vision 2 met behulp van de meegeleverde usb-kabel aan op de computer en open met behulp van de Verkenner de mapweergave “tolino” van de e-reader. Als je een bijkomende externe geheugenkaart in je tolino hebt geplaatst, gelieve deze dan voor de duur van de updates te verwijderen.
  3. Kopieer nu het bestand “update.zip” van je bureaublad of de eigen opslagruimte rechtstreeks in de hoofdmap en verbreek daarna de usb-verbinding door de tolino van de pc los te koppelen. Gelieve nu ca. 10 seconden te wachten tot de update op de e-reader werd verwerkt en start het apparaat opnieuw op door de in-/uitschakelaar gedurende ca. 2 seconden in te drukken. Tik op “Opnieuw opstarten” in het contextmenu – de update wordt nu automatisch geïnstalleerd.

Problemen met de software-update van tolino?

Natuurlijk kan je bij vragen en problemen over de tolino-software ook contact opnemen met de klantendienst van Standaard Boekhandel.