Overzicht van de Software-update voor tolino shine

De actuele softwareversie voor de tolino shine e-reader is versie 10.0.1 en stelt de meest actuele kenmerken en functies ter beschikking. Om alle productinnovaties op de productpagina effectief te kunnen gebruiken, raden wij je aan om de shine telkens naar de actuele softwareversie te updaten – de download staat hier ter beschikking. Om te controleren welke versie je momenteel met je tolino gebruikt, kan je via het instellingsmenu de apparaatinformatie van de e-reader oproepen. Daar wordt de gebruikte softwareversie van je e-reader aangegeven. We raden je aan om onze automatische software-updates rechtstreeks op de tolino shine te volgen. Verbind je tolino daarvoor via wifi met het internet en volg de aanwijzingen op het scherm.

Updates

Je huidige softwareversieAanwijzing*
10.0.1Je versie is actueel.
1.2.0 tot 1.9.4Update gebeurt meteen naar versie 10.0.1 Download
1.1.6Update gebeurt naar 1.2.5 Download
tot 1.1.4Alle vroegere softwareversies worden meteen naar 1.2.4 geüpdatet. Download

* Let op De softwareversie 10.0.1 kan pas op je tolino shine worden geïnstalleerd wanneer je apparaat al naar versie 1.2.0. of later werd geactualiseerd. Bij onzekerheid kan je contact opnemen met de klantendienst van Standaard Boekhandel of de automatische updates van je tolino shine gebruiken door de e-reader via de wifiverbinding met het internet te verbinden. Als er software-updates voor je e-reader beschikbaar zijn, worden deze automatisch op het apparaat aangegeven.


Handleiding: Manuele update op je tolino shine

Om zonder wifi-toegang een software-update op je tolino shine uit te voeren, moet je deze 3 stappen volgen:

  1. Klik op “Download” in het softwareoverzicht en sla het bestand “update.zip” op je bureaublad op. Let op: het bestand wordt uitsluitend onder de naam “update.zip” als updatebestand herkend door je tolino. Gelieve het bestand eventueel lokaal op je computer een andere naam te geven, als hier versieafkortingen (vb. update_1.zip) werden toegevoegd.
  2. Sluit je tolino shine met behulp van de meegeleverde usb-kabel aan op de computer en open met behulp van de Verkenner van je computer de mapweergave van de e-reader onder “MIJN TOLINO”. Als je een bijkomende externe geheugenkaart in je tolino hebt geplaatst, gelieve deze dan voor de duur van de updates te verwijderen.
  3. Kopieer nu het bestand “update.zip” van je bureaublad of de eigen opslagruimte rechtstreeks in de map “extsd” (vanaf softwareversie 1.4 volstaat ook het kopiëren van het updatebestand in de hoofdmap van de e-reader) en verbreek daarna de usb-verbinding door de tolino van de pc los te koppelen. Gelieve nu ongeveer 10 seconden te wachten tot de update op de e-reader werd verwerkt en start het apparaat opnieuw op door de in-/uitschakelaar gedurende ca. 2 seconden opzij te schuiven. Tik op “Opnieuw opstarten” in het contextmenu – de update wordt nu automatisch geïnstalleerd.

Problemen met de software-update van tolino?

Natuurlijk kan je bij vragen en problemen over de tolino-software ook contact opnemen met de klantendienst van Standaard Boekhandel.