tolino voor de volledige boekhandel

Alle boekhandelaars in Duitsland krijgen toegang tot het tolino-ecosysteem. De tolino-gemeenschap van de vooraanstaande Duitse boekhandelaars Thalia, Weltbild, Hugendubel, Club Bertelsmann en Deutsche Telekom als

technologie- en innovatiepartner werkt in de toekomst samen met de boekengroothandelaar Libri. De tolino-partners houden zich hiermee aan hun woord om een e-readeroplossing voor de volledige boekenbranche aan te bieden en om het open tolino-ecosysteem, dat de Telekom voor alle partners exploiteert, voor alle boekhandelaars toegankelijk te maken.
Libri als dienstverlener van de boekenbranche bezorgt zowel gedrukte boeken als e-books aan de boekhandel. De groothandelaar ziet ook voor de klassieke boekhandel een groot potentieel in de digitalisering van de boekinhoud en biedt al jarenlang met succes overeenkomstige diensten aan. Ondertussen meer dan 1000 boekhandels vormen het momenteel grootste partnernetwerk van online shops, waarvoor Libri de shoptechnologie ter beschikking stelt. In de toekomst zal de volledige tolino-productfamilie in al deze shops verkrijgbaar zijn.
Op elke verkochte tolino e-reader vindt de lezer automatisch de e-book-shop van de boekhandel waar hij zijn e-reader heeft gekocht. Voor Libri-partnerboekhandels is dit soort klantenbinding de moeite waard, aangezien deze zowel online als offline werkt: Het tolino-station in de winkel biedt de lezer het volledige tolino-assortiment om het van dichterbij te bekijken en uit te proberen. Zo kunnen de boekhandelaars alle vertrouwde diensten zowel via hun webaanwezigheid als via het persoonlijke advies over apparaten en boeken in de winkel aanbieden aan hun klanten.
Zo zijn er voor tolino-klanten over heel Duitsland ongeveer 1560 mogelijke contactpunten.