Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) - tolino vision 3 HD

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) - tolino vision 3 HD

Het beginscherm is het belangrijkste deel van je tolino. Van hieruit bereik je alle belangrijke functies. Welke instelling of pagina je ook hebt geopend, door een druk op de Home-knop op je tolino keer je altijd terug naar het beginscherm.In je bibliotheek staat alle inhoud die je hebt gekocht of die je lokaal – vanaf de computer of de microSD-geheugenkaart – aan je tolino hebt toegevoegd. Je bibliotheek is standaard gesorteerd volgens datum (meest recent gelezen of toegevoegd).
Je tolino kan digitale boeken en eigen documenten met bestandsformaat ePUB 2, PDF (met en zonder Adobe-kopieerbeveiliging) of txt weergeven. Andere formaten worden niet ondersteund.

We zijn blij dat je digitaal lezen met je nieuwe tolino wilt ontdekken en we helpen je graag door de eerste stappen met je nieuwe e-reader! Het leesplezier start heel eenvoudig met slechts 3 stappen:

 

  1.  Opladen Laad je tolino voor het eerste gebruik volledig op. Sluit je tolino daarvoor met de meegeleverde usb-kabel aan op je computer. Na ongeveer 4 uur is je tolino volledig opgeladen. Tijdens het opladen kan je hem natuurlijk reeds gebruiken. Je tolino beschikt over een touchscreen. Dit betekent dat alle functies via een lichte tik- of veegbeweging op het scherm kunnen worden bediend. Veeg met je vinger van rechts naar links om vooruit te bladeren en van links naar rechts om terug te bladeren.
  2.  Op updates controleren en ze installeren Wij werken continu aan de verbetering van onze tolino-software. Het is belangrijk dat je élke update uitvoert, zo haal je het beste uit je tolino. Als je je nieuwe e-reader voor de eerste keer gebruikt, controleer dan onmiddellijk of er een software-update voor je apparaat beschikbaar is. Voor de controle heb je enkel een internetverbinding nodig die dankzij de wifiverbinding van de tolino shine/vision 2 snel en eenvoudig tot stand kan worden gebracht. Van zodra je de e-reader met het internet hebt verbonden, worden belangrijke updates rechtstreeks op het scherm weergegeven. Natuurlijk kan je in het hoofdmenu onder “toestelinformatie” ook altijd naar nieuwe updates zoeken. Als je thuis niet over een wifi-netwerk beschikt, is dit geen enkel probleem! In een Standaard Boekhandel in je buurt kan je het plaatselijke wifinetwerk gebruiken om je tolino te controleren op beschikbare updates. Spreek gewoon een medewerker aan en hij of zij zal je zeker met raad en daad bijstaan.
  3. Aanmelden bij Standaard Boekhandel Om je nieuwe e-reader optimaal te kunnen gebruiken en van de tolino Cloud te profiteren, moet je je aanmelden op je tolino. Als je reeds over een online gebruikersaccount bij Standaard Boekhandel beschikt, kan je deze aanmeldgegevens gewoon gebruiken. Als je nog geen gebruikersaccount hebt, kan je die op je tolino of op de website van Standaard Boekhandel aanmaken en je met die gebruikersgegevens op je tolino e-reader aanmelden.

Van zodra je met je gebruikersaccount bent aangemeld en je tolino via wifi met het internet is verbonden, kan je de tolino Cloud gebruiken. Alle titels die je in de webwinkel aankoopt, worden automatisch en veilig in de tolino Cloud opgeslagen. Om een afzonderlijke titel uit de tolino Cloud te lezen, tik je op de titel die in de bibliotheek met een cloudsymbool (het wolkje) wordt aangeduid. De inhoud wordt op je tolino gedownload en lokaal opgeslagen.
Misschien had je eerder al eigen digitale leesinhoud die je nu graag op je tolino wilt toevoegen. Dit kan via een usb-verbinding met je computer. Van zodra je tolino via de usb-kabel met de computer is verbonden, wordt deze automatisch herkend en kan je bestanden overzetten.

De leesweergave is de belangrijkste weergave op je tolino. De titels van je bibliotheek worden hier pagina per pagina weergegeven. Open een titel door op de cover te tikken.

Tik aan de rechterkant van het scherm om verder te bladeren en tik aan de linkerkant om terug te bladeren. Je kunt ook vooruitbladeren door van rechts naar links te vegen en terugbladeren door van links naar rechts te vegen.

Misschien had je eerder al eigen digitale leesinhoud die je nu graag op je tolino wilt toevoegen. Dit kan via een usb-verbinding met je computer of door ze te up- en downloaden via de tolino Cloud. Van zodra de bestanden op je tolino te zien zijn, kan je die door synchronisatie aan je e-bibliotheek toevoegen. Daarna worden alle lokale e-books of documenten in de bibliotheek geladen.

Als je tolino niet meer reageert, controleer dan of de batterij is opgeladen. Reageert je toestel na opladen nog steeds niet, duw dan met een opengebogen paperclip in de daarvoor voorziene opening aan de onderzijde van het apparaat tot je een lichte weerstand ondervindt. Je tolino wordt dan opnieuw opgestart en is weer gebruiksklaar. Hierbij gaan geen gegevens verloren.

Naast de wettelijke garantie waarop je bij je verkoper aanspraak kunt maken bij gebreken, kan je voor het aangekochte toestel ook van de volgende garantie tegenover Longshine Technologie GmbH claimen:

Omvang van de garantie
Als er in de eerste 24 maanden na de aankoopdatum een fabrieksmatige materiaal- of productiefout (hierna “gebrek”) bij het toestel optreedt, kan je onze garantie claimen. De verlening van garantieprestaties verlengt de totale garantieperiode niet.
Garantieprestatie

In geval van gebreken komen wij onze garantieplicht na, geheel volgens onze beslissing, ofwel door het product gratis te herstellen ofwel door het defecte product te vervangen door een nieuw toestel. Vervangen onderdelen en e-readers worden opnieuw

Garantiebeperkingen

De garantie is niet geldig op optionele accessoires en gebreken die zijn ontstaan door incorrect gebruik. Bedieningsfouten of storingen die zijn ontstaan door externe factoren, vallen niet onder de garantie. Eveneens uitgesloten van de garantie zijn
verbruiksonderdelen en slijtagedelen zoals batterijen die zuiver door hun gebruik capaciteit verliezen. Eventuele kosten voor wijzigingen of aanpassingen aan de e-reader die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de
nationale, veiligheidstechnische vereisten voor landen waar de e-reader niet wordt aangekocht maar wel wordt gebruikt, vallen niet onder deze garantie.

Garantie claim

Om je garantieclaim correct te kunnen behandelen, hebben wij van jou het aankoopbewijs nodig waarop de aankoopdatum en het modeltype van de e-reader vermeld staan. Een gebrek aan de e-reader moet binnen de garantieperiode door u aan Longshine Technologie GmbH gemeld worden.

Back-up van de opgeslagen gegevens

Wanneer je de e-reader naar ons opstuurt, kunnen wij niet garanderen dat de op het toestel opgeslagen gegevens bewaard blijven. Wij raden je aan om een back-up te maken alvorens je het toestel opstuurt.

Garantieverlener:
Longshine Technologie GmbH
An der Strusbek 9
D-22926 Ahrensburg

Aangezien je tolino e-reader over een ingebouwde wifi-module beschikt, kan je hem via een draadloos netwerk (wifi) met het internet verbinden.

Als je niet over een eigen wifi-netwerk beschikt, kan je gebruik maken van het wifi-netwerk van een Standaard Boekhandel in je buurt.

*Gratis gebruik van de HotSpots van Deutsche Telekom AG op alle Duitse standplaatsen. De gebruiksvoorwaarden voor het gratis gebruik van HotSpots zijn van toepassing (http://www.telekom.de/dlp/agb/pdf/42085.pdf)